Pozvánka na Garantovaný kurz ČLnK – Screening kardiovaskulárních onemocnění

Pozvánka na Garantovaný kurz ČLnK – Screening kardiovaskulárních onemocnění

27. 6. 2022, IKEM, Praha
Cílem garantovaného kurzu je získání teoretických i praktických dovedností k realizaci screeningu arteriální hypertenze a hypercholesterolémie v lékárnách. Odborným garantem kurzu je Česká společnost pro aterosklerózu, zastoupená předsedou prof. MUDr. Michalem Vrablíkem, Ph.D. a vědeckým sekretářem prof. MUDr. Janem Piťhou, CSc.

Kurz bude složen z teoretických přednášek a praktické části. Teoretické přednášky by měly sloužit k získání odborného základu. Bude prezentována základní farmakologická léčba arteriální hypertenze a dyslipidémie v souladu s nejnovějšími doporučeními, včetně cílových hodnot. Nedílnou součástí terapie všech kardiovaskulárních onemocnění jsou režimová opatření, kterým se budou věnovat odbornice z Fóra zdravé výživy. Účastníci budou dále seznámeni s možnými nežádoucími účinky hypolipidemik, jejich lékovými interakcemi a správnou technikou měření krevního tlaku. Dyslipidémie a arteriální hypertenze představují onemocnění s výrazným podílem noncompliance, proto bude část teoretické části věnována adherenci pacientů k léčbě.

V praktické části bude krok po kroku prezentován postup realizace činnosti v lékárnách s pomocí speciálně vytvořeného formuláře včetně vydání doporučení pro pacienta. Praktické části bude věnován značný časový prostor v podobě dvou hodin. Každý účastník si tak bude moci vyzkoušet práci s přístroji používanými při screeningu.

Datum a čas konání: 27. 6. 2022,  9:00 – 17:50
Místo konání: IKEM, kongresový sál, 5. patro, Vídeňská 1958/9, Praha 4
Pořadatel: Oddělení vzdělávání ČLnK 
Přednášející: prof. MUDr. Jan Piťha, CSc., prof. MUDr. Michal Vrablík, Ph.D., PharmDr. Stanislav Gregor, MUDr. Peter Wohlfahrt, Ph.D., Věra Boháčová, DiS., Mgr. Michal Hojný, Mgr. Ondřej Šimandl, Mgr. Michaela Müllerová
Cena: 1 500 Kč
Číslo kurzu: 22069
 
Akce je ohodnocena 20 body do systému celoživotního vzdělávání lékárníků.
 
Partnerem garantovaného kurzu je společnost Roche s.r.o.

Obrazek1.jpg

Na akci se můžete hlásit ZDE

Sdílet článek:

Související články

  • Pozvánka na 151. přednáškový večer

    Pozvánka na 151. přednáškový večer

    14. 2. 2024

  • Pozvánka na XXV. sympozium klinické farmacie René Macha

    Pozvánka na XXV. sympozium klinické farmacie René Macha

    1. – 2. prosince 2023 Konferenční centrum Zámek Mikulov

  • Pozvánka na 147. přednáškový večer

    Pozvánka na 147. přednáškový večer

    11. 10. 2023