Z monitoringu médií: Antibiotika pro děti: Rodiče dělají u podávání několik chyb, upozorňuje lékárnice

Z monitoringu médií: Antibiotika pro děti: Rodiče dělají u podávání několik chyb, upozorňuje lékárnice

Do dalšího dílu podcastu časopisu Maminka, tentokrát věnovanému tématu podávání antibiotik dětem, opět přijala pozvání tisková mluvčí České lékárnické komory, Mgr. Michaela Bažantová.
Jak je známo, antibiotika patří určitě mezi témata, u kterých se názory na jejich užívání mezi lidmi a zejména rodiči značně polarizují a to od striktního odmítání až po jejich vyžadování jako tzv. "všeléku" téměř na všechno.

Kromě zásadních informací o tom, kdy je užívání antibiotik vhodné a dokonce nutné a o jejich správném dávkování se dozvíte také celou řadu nejčastějších chyb, které možná i vy děláte při jejich podávání.
Naleznete zde rady co dělat v případě vynechání dávky léků a proč bychom měli dodržovat délku jejich užívání určenou lékařem.
Jak to tedy s antibiotiky opravdu je a jak důležitou roli pro podporu úspěšné léčby zde hrají probiotika a rekonvalescence? Na tyto a mnohé další otázky nám v rozhovoru odpoví zkušená lékárnice a maminka, Mgr. Michaela Bažantová.

Celý poslech naleznete zde.

Zdroj: VÍCHOVÁ, VIDEO: Antibiotika pro děti: Rodiče dělají u podávání několik chyb, upozorňuje lékárnice. Praha: [online]: maminka.cz, str. 0, 3. 3. 2022

Sdílet článek:

Související články

  • Lékárnické kapky – newsletter. Proč je dobré mít krevní tlak pod kontrolou?

    Lékárnické kapky – newsletter. Proč je dobré mít krevní tlak pod kontrolou?

    Vysoký krevní tlak nepodceňujte, změří vám ho i v lékárně

  • Monitoring médií květen 2024

    Monitoring médií květen 2024

    Monitoring médií 6. 5. - 10. 5. 2024 Vybrali jsme z Český rozhlas, Právo, zdravotnickydenik.cz, apod. Monitoring médií 13. 5. [...]

  • Onemocnění, které nebolí. S vysokým krevním tlakem se celosvětově léčí miliarda pacientů. Nechat si ho změřit mohou pacienti i v lékárnách

    Onemocnění, které nebolí. S vysokým krevním tlakem se celosvětově léčí miliarda pacientů. Nechat si ho změřit mohou pacienti i v lékárnách

    Arteriální hypertenze znamená dlouhodobě vysokou hodnotu krevního tlaku. Příznaky jsou nenápadné a často skryté, proto se onemocnění někdy přezdívá „tichý zabiják“. Vysoký krevní tlak přispívá ke vzniku srdečních onemocnění, mozkové mrtvici a v nejvážnějších případech může vést i k úmrtí.