Z monitoringu médií: Jaký byl rok 2021

Z monitoringu médií: Jaký byl rok 2021

Přinášíme vám názory zástupců našeho lékárenství. Zeptali jsme se jich, […]
Přinášíme vám názory zástupců našeho lékárenství. Zeptali jsme se jich, co je na lékárenském trhu v roce 2021 nejvíce potěšilo či příjemně překvapilo, a co na něm za loňský rok považují naopak za největší propadák. A tentokrát nás ještě zajímalo, co by si dotázaní přáli, aby se v lékárenství podařilo letos realizovat.

Citace Mgr. Aleše Krebse, Ph.D. v článku se shrnutím roku 2021 v lékárenství:
"1) Jednoznačně mě potěšila schopnost našeho segmentu zvládnout neustále se měnící situaci, pravidla, nově zaváděné postupy i léčivé přípravky. Stejně tak mě velmi potěšila jednota našeho stavu a zájem o řádný a bezpečný výkon našeho povolání v souvislosti s některými velmi nebezpečnými legislativními návrhy.
2) V podstatě to souvisí s předchozí odpovědí – nejasná, neustále se měnící a nepředvídatelná pravidla, což vytvářelo velkou nejistotu, a často bohužel až nevraživost mezi lidmi. Osobně a obecně nyní vnímám, že společnost je velmi rozdělená, často bez schopnosti kriticky a zároveň empaticky naslouchat názorům a postojům druhých. Musím ale upozornit i na to, že nelze zaměňovat názor za prokazatelnou lež nebo šíření vyslovených bludů.
3) Reálně uskutečňovat ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví ČR a dalšími politiky naše priority pro budoucí období, zejména systémovou změnu odměňování lékárenské péče, řešení neuspokojivé situace v doplatcích nebo rozšiřování kompetencí lékárníků."


Celý článek naleznete zde.

Zdroj: Pharma profit, Jaký byl rok 2021. Praha: Pharma profit, str. 14,15, 15. 2. 2022.

Sdílet článek:

Související články

  • Kontrolní přehled uzavřených DNCV a SoÚ k 1. 7. 2024 za VZP ČR

    Kontrolní přehled uzavřených DNCV a SoÚ k 1. 7. 2024 za VZP ČR

    Aktualizace k 17. 7. 2024

  • Bezpečí pacientů a zachování plnohodnotné lékárenské péče musí zůstat prioritou, a to i v případě úvah o zavedení zásilkového výdeje léků na předpis

    Bezpečí pacientů a zachování plnohodnotné lékárenské péče musí zůstat prioritou, a to i v případě úvah o zavedení zásilkového výdeje léků na předpis

    12. února se konal na půdě Ministerstva zdravotnictví ČR jednání na téma zásilkového výdeje léků na předpis, na který navázal červnový kulatý stůl na půdě Poslanecké Sněmovny. Postoj České lékárnické komory k zásilkovému výdeji zůstává od února neměnný.

  • Očekávané změny od 1. září 2024

    Očekávané změny od 1. září 2024

    Aktualizace 11. 7. 2024