Z monitoringu médií: Nový seriál „Detektivky z lékárny“ v časopisu Blesk Zdraví

Z monitoringu médií: Nový seriál „Detektivky z lékárny“ v časopisu Blesk Zdraví

Po celý rok 2022 bude v časopisu Blesk Zdraví vycházet seriál z lékárenského prostředí. Poutavé a zároveň poučné příběhy lékárníků a jejich pacientů budou provázet čtenáře po 12 měsíců a věnují se základní problémům, na které narážejí lékárníci ve své každodenní praxi. První příběh "Půjčka od sousedky" právě vyšel v lednovém čísle časopisu. Redakce časopisu úzce spolupracuje na přípravě "Detektivek" s Českou lékárnickou komorou.
Kontraindikace, interakce, duplicita, chyby při aplikaci a jiné lékové chyby, které lékárníci odhalí každý den při dispenzaci. Osobité příběhy, které vypráví inviduální zkušenosti lékárníků z jejich praxe. Právě takové jsou Detektivky z lékárny. První díl vypráví o případu kontraindikace, kdy si pacientka lék půjčila od své sousedky. Ač jí pomohl na bolesti, mohl jí zároveň ublížit.

"To, že lékárník včas odhalil, že paní Černá užívá pro ni nebezpečný, tedy kontraindikovaný lék, jí určitě zachránilo zdraví. Už ví, že půjčovat si léky, které užívá sousedka nebo kdokoliv jiný, rozhodně nemá. Sousedčiny potřeby jsou totiž úplně jiné než její. „I když vám léky mohou pomoct při určitých zdravotních potížích, mohou zároveň jiné zdravotní potíže způsobit,“ vysvětlil jí lékárník."

Celý článek naleznete zde.

Zdroj: LAC, Půjčka od sousedky. Praha: Blesk Zdraví, str. 42, 26.1. 2022.

Sdílet článek:

Související články

  • Z monitoringu médií: Česká televize – Studio 6 – Den lékáren

    Z monitoringu médií: Česká televize – Studio 6 – Den lékáren

    Pozvání do Studia 6, vysílání České televize, přijal prezident České lékárnické komory Mgr. Aleš Krebs, Ph.D. Tématem rozhovoru byla právě [...]

  • Lékárnické kapky – newsletter. Den lékáren – farmaceut, profesionál po celý život.

    Lékárnické kapky – newsletter. Den lékáren – farmaceut, profesionál po celý život.

    Den lékáren 2024

  • Tradiční Den lékáren mapuje profesní cestu farmaceutů. Letos veřejnosti přiblíží systém celoživotního vzdělávání

    Tradiční Den lékáren mapuje profesní cestu farmaceutů. Letos veřejnosti přiblíží systém celoživotního vzdělávání

    Česká lékárnická komora pořádá ve čtvrtek 20. června tradiční Den lékáren, tentokrát na téma „Farmaceut, profesionál po celý život”. Cílem letošního ročníku je zdůraznit celoživotní vzdělávání, které je pro farmaceuty povinné. Farmacie je velmi moderní a rychle se vyvíjející obor, neustále jsou objevovány nové léky a vědecké poznatky o nich. Farmaceuti si proto musí doplňovat vzdělání, aby mohli poskytovat pacientům tu nejlepší péči. Doprovodné aktivity budou probíhat po celý týden od 17. do 21. června ve více než 1 288 lékárnách po celé České republice.