Specializační vzdělávání farmaceutů – „staré“ vzdělávací programy

Specializační vzdělávání farmaceutů – „staré“ vzdělávací programy

Prezident ČLnK Mgr. Aleš Krebs, Ph.D. a předseda spolku Mladí lékárníci PharmDr. Stanislav Gregor zaslali řediteli IPVZ společný dopis ke způsobu dokončení specializačního vzdělávání, do kterého se jeho účastníci přihlásili před 1.7.2021. V přílohách je uveden text dopisu a odpovědi předchozího ředitele MUDr. Antonína Maliny, Ph.D., MBA a aktuální ředitele doc. MUDr. Romana Škulce, Ph.D.
Z odpovědí vyplývá, žepři změně vzdělávacího programu především nedochází k propadnutí dosavadní přípravy, ale tato příprava je plně započitatelná, pokud svým obsahem a rozsahem odpovídá novému vzdělávacímu programu. Základní podmínkou je tedy shoda vzdělávání (byť části) podle původního vzdělávacího programu s novým vzdělávacím programem, tedy i pod vedením kvalifikovaného školitele.“ „Jiná situace je u specializačního vzdělávání, kdy je potřeba absolvovat praxi v akreditovaných zařízeních. V případě, že účastník vzdělávání tuto praxi absolvuje v zařízení, kterému sice skončila platnost akreditace, ale splňuje podmínky, za nichž mu byla akreditace udělena, má čas až do roku 2027 (10 let od účinnosti novely zákona 95/2004 Sb.) viz Čl. II, odst. 9, písm. b). Důležité je, aby zařízení bylo akreditované v době účinnosti novely, tj. k 1. 7. 2017.“

Přílohy:
Dopis řediteli IPVZ
Odpověď od MUDr. Antonína Maliny, Ph.D., MBA
Odpověď od doc. MUDr. Romana Škulce, Ph.D.

Sdílet článek:

Související články

  • Pozvánka na 151. přednáškový večer

    Pozvánka na 151. přednáškový večer

    14. 2. 2024

  • Předatestační stáže pro farmaceuty (praxe na akreditovaném pracovišti)

    Předatestační stáže pro farmaceuty (praxe na akreditovaném pracovišti)

    Pro farmaceuty před atestací z praktického lékárenství Specializační praxe na akreditovaném pracovišti (Lékárna FTN, Vídeňská 800, Praha 4)

  • Cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026: Změny ve výjimkách

    Cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026: Změny ve výjimkách

    Delegáti XXXI. sjezdu delegátů ČLnK, který proběhl v Praze 5. 11. 2022, schválili změny ve většině stavovských předpisů.