SSL certifikát pro komunikaci se SÚKL

SSL certifikát pro komunikaci se SÚKL

Dobrý den, v 07/2017 byl asi všem lékárnám v ČR na žádost vydán SÚKLem certifikát pro SSL komunikaci. Jeho platnost je do 07/2019. Znamená to tedy, že všechny lékárny budou muset opětovně žádat o prodloužení, nebo bude toto provedeno automaticky. Děkuji za odpověď.

Nový systém externích identit, který SÚKL v produkčním prostředí zprovoznil 7. dubna 2019, odešle 30 a následně 7 dní před ukončením platnosti komunikačního certifikátu na emailovou adresu odpovědné osoby sdělení o ukončení platnosti certifikátu a postup, jak lze zajistit vydání následného certifikátu. I po vydání nového následného certifikátu zůstane v platnosti původní certifikát (do exspirační doby) a subjekt tak získá dostatek času na jeho výměnu. Pokud uživatel nepožádá o vydání následného certifikátu, bude mu v den ukončení platnosti tohoto certifikátu odeslán email s upozorněním na konec platnosti a odkazem na službu pro nové vydání certifikátu. V takovém případě do vygenerování a zprovoznění nového certifikátu nebude mít subjekt možnost přístupu ke službám SÚKL (lékárna nebude mít možnost vydávat léky z elektronického receptu).

Mgr. MUDr. Jaroslav Maršík

Sdílet článek:

Související články

  • Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Státní ústav pro kontrolu léčiv upozorňuje provozovatele na doporučený postup přípravy a stanovení správné doby použitelnosti léčivého přípravku Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5% v souladu s Českým lékopisem 2023.

  • Závada v jakosti léčivého přípravku Kalnormin

    Závada v jakosti léčivého přípravku Kalnormin

    SÚKL informuje o stažení uvedené šarže léčivého přípravku Kalnormin, 1g tbl. pro. 30 až z úrovně pacientů.

  • První léčivé přípravky s příznakem omezená dostupnost.

    První léčivé přípravky s příznakem omezená dostupnost.

    První LPOD s obsahem salbutamolu a sirupy s obsahem benzathin-fenoxymethylpenicilinu.