Akreditace lékáren

Akreditace lékáren

Podle ustanovení § 13 odst. 1 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách […]

Podle ustanovení § 13 odst. 1 zákona č. 95/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, se udělením akreditace získává oprávnění k uskutečňování vzdělávacího programu, k doplňující odborné praxi a k certifikovanému kurzu.
Písemnou žádost o udělení nebo prodloužení akreditace předkládá ministerstvu zdravotnické zařízení nebo jiná fyzická nebo právnická osoba, která chce poskytovat specializační vzdělávání, doplňující odbornou praxi nebo certifikovaný kurz.
Žádost se podává na příslušných formulářích a předkládá se Ministerstvu zdravotnictví, odbor vzdělávání a vědy, Palackého náměstí 4, 128 01 Praha 2, v trojím písemném vyhotovení a v elektronické podobě na CD.
Žádosti následně posuzují akreditační komise.
 
Po posouzení žádosti předloží akreditační komise závěrečné stanovisko ministerstvu, a to do 4 měsíců od obdržení žádosti Ministerstvo rozhodne o udělení, prodloužení nebo neudělení akreditace po obdržení stanoviska akreditační komise nejpozději do 60 dnů.
Akreditace se uděluje nebo prodlužuje na dobu určitou, odpovídající nejméně délce vzdělávacího programu, počítanou ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o udělení nebo prodloužení akreditace. (podle ustanovení § 17 zákona č. 95/2004 Sb.)






Sdílet článek:

Související články

  • Pozvánka na 151. přednáškový večer

    Pozvánka na 151. přednáškový večer

    14. 2. 2024

  • Předatestační stáže pro farmaceuty (praxe na akreditovaném pracovišti)

    Předatestační stáže pro farmaceuty (praxe na akreditovaném pracovišti)

    Pro farmaceuty před atestací z praktického lékárenství Specializační praxe na akreditovaném pracovišti (Lékárna FTN, Vídeňská 800, Praha 4)

  • Cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026: Změny ve výjimkách

    Cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026: Změny ve výjimkách

    Delegáti XXXI. sjezdu delegátů ČLnK, který proběhl v Praze 5. 11. 2022, schválili změny ve většině stavovských předpisů.