Projekt EU zahájen

Projekt EU zahájen

Zahájení projektu EU - 22.5. - 26.5.2010
V pátek 21. 5. 2010 byl zahájen první workshop pilotního projektu Rozvoj manažerských kompetencí pracovníků lékáren. Tento projekt je podporován Evropskou unií v rámci Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) v celkové maximální výši 4 279 377,- Kč. Je určen pro další vzdělávání zdravotníků v oblasti řízení se zaměřením na lékárenství a míří svým obsahem především k podpoře konkurenceschopnosti malých lékáren.
 „Česká lékárnická komora uspěla se žádostí o podporu tohoto projektu v rámci OP LZZ pro 45 pracovníků lékáren. Účast není regionálně omezena a jsem velmi rád, že přijeli účastníci z celé České republiky“, říká prezident ČLnK PharmDr. Stanislav Havlíček.
Hlavním cílem je přiblížit pracovníkům lékáren okruhy a témata, která se primárně netýkají jejich zdravotnického oboru, ale přesto jsou v dnešní době velmi důležitá. Na zahajovacím workshopu byli účastníci seznámeni s celkovou koncepcí a cílem vzdělávání, které představili předseda představenstva renomované soukromé školy B.I.B.S., a.s. Ing. Miloš Drdla a manažer projektu Ing. Pavel Svobodník. Po úvodním bloku informací následovaly dva dny zaměřené na téma „Osobní efektivita manažera lékárny“.
Účastníci prošli interaktivním způsobem a pod vedením zkušených lektorů daná témata. Na všech byla viditelná aktivita v diskuzích a snaha načerpat maximum informací pro lékárenskou praxi.
„První víkend se podle účastníků vydařil nejen po stránce vlastní výuky, ale také organizačně. Připravit studijní materiály, zajistit celou logistiku ohledně výuky mají na starosti kromě pracovníků B.I.B.S. také zaměstnanci ČLnK a za to jim všem patří velký dík,“ říká Stanislav Havlíček.
Pokračování výuky je naplánováno na září letošního roku. Do té doby mají účastníci za úkol splnit zadané úlohy, pro samostudium mají k dispozici velké množství doporučené literatury.

Přejme tomuto projektu zdar a hlavně plnou účast, která byla na zahájení téměř stoprocentní.

Sdílet článek:

Související články