Pozvánka na interaktivní seminář Astma a CHOPN – od teorie k praxi

Pozvánka na interaktivní seminář Astma a CHOPN – od teorie k praxi

Také se Vám někdy stalo, že jste nedokázali uspokojivě pacienta poučit o tom, jak má správně zacházet s inhalátorem, který mu lékař předepsal? Dokázali jste ho vždy upozornit na všechny chyby, kterých se může při manipulaci s ním dopustit? Zajímají Vás, jaké moderní trendy přicházejí do praxe spojené s prevencí či terapií astmatu a CHOPN? Pak je interaktivní seminář Astma a CHOPN - od teorie k praxi, který vzniká ve spolupráci ČLnK a Kliniky pneumologie 3. LF UK a FN Bulovka, určen právě pro Vás.
Seminářem Vás provedou 3 odborníci z praxe. Doc. MUDr. Norbert Pauk, Ph.D., renomovaný pneumolog a přednosta Kliniky pneumologie 3. LF UK a Fakultní nemocnice Bulovka a 2 lékárníci a lektoři interních seminářů s několikaletou zkušeností s prací s pneumologickými pacienty, Mgr. Jana Čejchanová (BENU Lékárna) a Mgr. Ondřej Šimandl (EUC Lékárna Praha – Plaňanská; Ústav farmakologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze).

Program semináře
1. Úvodní slovo (Mgr. Šimandl) (5 min)
2. AB a CHOPN pohledem pneumologa (Doc. Pauk) (60min)
3. Pacient s AB/CHOPN v lékárně (Mgr. Čejchanová / Mgr. Šimandl) (45 min)
4. Inhalační lékové systémy používané v terapii AB/CHOPN (Mgr. Čejchanová / Mgr. Šimandl) (60 min)
5. Závěrečná interaktivní diskuse (Doc. Pauk / Mgr. Šimandl / Mgr. Čejchanová) (25 min)

Jedním ze základních pilířů účinné a bezpečné léčby astmatu, stejně jako CHOPN, je inhalační terapie. V rámci farmaceutické péče o pacienty trpící těmito onemocněními je proto kladen důraz nejen na prosté zhodnocení bezpečnosti farmakoterapie a doporučení vhodných režimových opatření, ale rovněž na zvládání inhalační techniky pacientem, která je klíčovou pro zajištění maximalizace benefitu terapie a minimalizaci jejích rizik.

V rámci interaktivního semináře budou účastníci ústy pneumologa seznámeni s aktuálními možnostmi farmakoterapie astmatu a CHOPN dle poznatků medicíny založené na důkazech. Navazující sdělení lékárníků pak budou prezentovat možnosti farmaceutické péče o pacienty s astmatem či CHOPN, nabídnou přehled v současnosti na našem trhu dostupných inhalačních lékový systémů a shrnou možnosti režimových opatření vedoucích ke zlepšení kompenzace onemocnění, zlepšení kvality života nemocného i adherenci k léčbě. Důraz bude kladen zejména na nácvik správné inhalační techniky metodou „five-steps assessment“, schopnost odhalit chyby, kterých se pacient může během manipulace s inhalátorem dopustit a navrhnout efektivní opatření vedoucí k jejich eliminaci.

Rádi bychom Vás pozvali:
 
Kód semináře Datum a čas Město
23046 11. 5. 2023, 17.00 – 20.30 Hradec Králové
23047 29. 5. 2023, 17.00 – 20.30 Liberec
23048 5. 6. 2023, 17.00 – 20.30 Olomouc
23049 15. 6. 2023, 17.00 – 20.30 České Budějovice

Semináře jsou ohodnoceny 10 body do CV, přihlásit se můžete ZDE




Hlavním partnerem seminářů je společnost Chiesi CZ, s. r. o.



Partnerem seminářů je společnost GlaxoSmithKline, s. r. o.


 

Sdílet článek:

Související články

  • Pozvánka na 151. přednáškový večer

    Pozvánka na 151. přednáškový večer

    14. 2. 2024

  • Pozvánka na XXV. sympozium klinické farmacie René Macha

    Pozvánka na XXV. sympozium klinické farmacie René Macha

    1. – 2. prosince 2023 Konferenční centrum Zámek Mikulov

  • Pozvánka na 147. přednáškový večer

    Pozvánka na 147. přednáškový večer

    11. 10. 2023