Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • Krásl Otmar PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 27

    DĚKUJI !!!

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]Přeji kolegovi KRÁSLOVI brzké uzdravení !!![/b]

    Krásl Otmar PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 27

    Souhlas s paní kolegyní Návojovou – Horáčkovou a panem kolegou Kalmanem.
    Také se po 35 letech praxe za tárou dnes již jen soustředím na zachování vlastního zdraví (měsíc strávený na interní jipce a další týden ve VFN Praha vás docela zkrouhne). Snažím se to nějak dotlouct do předdůchodu, ještě mám rok, snad ho Jurečka ještě nezruší.
    Ještě zorganizuji podzimní okresní shromáždění, snad se dostavím na poradu POSL a pokud budu zvolen, tak pojedu na volební sjezd. Tím s komorou končím.

    Další klády pod nohy lékárníků samozřejmě přijdou, např. jestliže dnes ověřujeme pomocí FMD kódu originalitu léku, neznamená to, že je vyroben dle normy a že obsahuje předepsaný počet tablet, příbalák apod. Je tedy potřeba každou krabičku před výdejem převážit pomocí přesné autorizované digitální váhy umístěné na výdejní táře a porovnat zjištěnou hodnotu s výrobním certifikátem uloženým v Bruselu. O tom vše vygenerovat 6 stránkový protokol. Nesmyl ? Fikce ? Ale totéž jsme přece říkali před 6 lety o nesmyslném snímání kódu z každé krabičky !!!

    Pěkný zbytek léta.
    O.Krásl

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    Jo, Dudík, já jsem dokonce v ještě lepší kondici, pokud se to má posuzovat dle narvaného šuplíku. Ach, ta závist…

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    Víte, pane kolego Kalmane, asi jste si taky všiml, že se za tu hromadu let ta situace v lékárenství v ČR změnila dost výrazně k horšímu. Já pamatuju lékárenství za socíku, po revoluci – jako dítko z lékárnické rodiny jsem v té lékárně vyrostla. Ten obor byl někde úplně jinde, a bohužel samotní lékárníci se zasadili o to, aby byl dnes považován za kšeft. Já nemám ráda to „kdyby“, takže se tu nebudu pouštět do polemik, jak to dneska mohlo vypadat, kdyby… Kdyby bývala porevolučním lékárníkům stačila jedna lékárna ke štěstí…
    Obor jako takový mám stále ráda, obzvlášť tu přípravu (a kvůli ní jsem ještě z lékárny neutekla úplně), ale taky mám ráda medicínu a svých pět dětí. A protože chci svým dětem dát určitý životní standard a nežiju proto, abych se neustále s někým handrkovala, tak prostě v tom lékárenství nezůstanu naplno. Komora nehájí zájmy provozovatelů – lékárníků, takže ty klacky pod nohy už jsou dneska dávno klády, a na to já nemám chuť ani náladu. Já budu držet palce všem, kdo ten obor budou chtít pozvednout, ale angažovat se v tom už nebudu, koneckonců proč taky.

    Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Lékárenští zběhové, aneb kdo uteče, ten vyhraje (možná)
    Máte, paní kolegyně Horáčková – Návojová, pravdu, že lékárník se uživí i mimo lékárnu, ale potom je zbytečné se ve věci lékárny jako zdravotnického zařízení jakkoliv angažovat. Připadá mi to potápějící se loď a kdo dřív vypadne resp. vyskočí, ten má šanci. Už před lety jsem vznesl dotaz“ jak z toho ven?“ a Dr. Sklenář to rozvedl na dvě stě a více hoven a odpověď nikdo nedal. A teď už opravdu vlak ujíždí. Dotaz druhý (stejný) jak z toho ven? Kdo má křišťálovou kouli (nikoliv kdo na to má koule!), ať promluví. Představenstvo už žije volbami a plebs (pardón, kolegové přispěvatelé – financemi) mlčí a je mu to ve většině jedno. Obdivuji entuziasmus kolegyně Slámové a přeju jí, aby vydržela. Kéž by takových bylo víc. My staří tomu moc nedáme. Ke korytům nás nikdo nepustí a nad našimi radami se někdo maximálně zasměje. Když jsem ještě za prezidenta Chudoby navrhl, aby se Komora zkusila poohlédnout lékárenskou Evropou a převzala co dobrého jest, zůstalo u návrhu. Teď už se maximálně můžeme dívat, jak je to jinde jiné (vedení je zcestovalé, tak ví kde a jak, tak aspoň může nejen v Časopise popovídat).
    Tož tak.
    Poplakal jsem si a jdu expedovat. Moje paní po infarktu je stabilizovaná, syn přežil srážku s protijedoucím odbočujícím autem s modřinou po airbagu (auto na odpis – jeho), tak nezbývá než říct Bohu díky, že to dopadlo takhle.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]Ale už nejste v takové kondici , jako když jste se Sklenářem dělali dělali ty obsolentní galenické přípravky ve Frágnerově lékárně. To se tam sjíždělo půl Prahy a šuplík v kase byl narvaný !!! 🙂 🙂 :-)[/b]

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    I ten Sklenář má už dávno hlavní úvazek mimo lékárnu. Jo, Dudík plácá blbiny, protože Dudík netuší, že lékárna není jediná možnost, jak se může farmaceut uživit. O sobě nemluvím, já počítala s tím, že po studiu veteriny tu farmacii postupně utlumím a nechám si z ní jen to, co mě baví.
    Ale teď vážně: na tohle plácání blbin je dneska už léčba. Vřele doporučuju, i důchodce si ji může dovolit. Není zač.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]A SKLENÁŘ se udržuje v kondici na part-time úvazek v jednokoňce v Mnichovicích !!! 🙂 🙂 :-[/b]) Já jsem zase na full-time v důchodu a ve volném čase vás sem chodím nasírat , když vás načapu kecat blbiny !!!
    Ale v kolektivu jsem oblíbený 🙂 🙂 🙂

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    Ale jasně, že to Dudík může říct. Návojovou Horáčkovou už lékárna totiž dávno neživí a ani teď nedělá lékárničinu na fulltime, kapišto? Jen se ve špitále udržuje v kondici. Ale to Dudík nemá šanci pochopit, protože neví, že Návojová Horáčková pracuje hlavně jako veterinář, a tím pádem nebude provozovat lékárnu, protože na to nemá čas.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]Takže vy jste už nevěděli co s prachama , tak jste šli dělat zaměstnance za pár korun jako lékárníci-asistenti !!! To nemůžu říct ani v Bohnicích 🙂 🙂 :-)[/b]

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    Dudíkovi evidentně musíme hodně ležet v žaludku. Dudík asi neví, že se dá lékárna prodat i ve chvíli, kdy to dotyčný už provozovat nechce z jiných než finančních důvodů. Ostatně zkrachovalé lékárny se neprodávají, v případě krachu o ni lékárník přijde ;-).

    Ale to nic, na tohle stačí v těch Bohnicích jen úprava medikace. Dudík určo zná a řekne si.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]SKLENÁŘ je něco jako novinář na volné noze !!! Chodí pomáhat soukromým lékárníkům jak zachraňovat lékárny, když sám s Návojovou Horáčkovou zkrachovali.
    RADA NAD ZLATO !!![/b]

    Sklenář Zbyněk PharmDr. Ph.D. MBA
    Účastník
    Počet příspěvků: 1

    Dudík, ten má ale starosti… v lékárně se očividně nepředře, když má čas hledat si, kde kdo je, zasírat stále diskuze, dávat najevo své „pohledy“….

    To zasírání dalším členům očividně vyhovuje, ještě to kvitují….

    Dudínku, volný (a zřejmě stále schopný a zručný) farmaceutický technolog jde holt na dračku, překvapivé, že? 😀 😀 Ve FL jsem samozřejmě stále, i tam je o mé znalosti a zkušenosti (zatím) stále zájem, jen ten o maličko větší úvazek mám v soukromé lékárně na malém městě. Takže logicky budu na komoře uveden tam, vědí? A především – rád vypomůžu soukromému nezávislému lékárníkovi. Pro mě je naopak naprosto nepřijatelné dělat poskoka pro pofidérní majitele, například russáky, vědí? Nazdar!

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    [postquote quote=73200]

    V Bohnicích pustili na víkend wifinu? 😛

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.