Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • Skopová Jarmila PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 5

    Postřehli jste snahu ze strany distribuce o změnu formulace SIVu na „manipulační poplatek ?“ Zákeřné, možná nebezpečné.

    Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Pak by pojišťovny měly proplácet SIV i za nehrazené léky a digitalizaci taktéž nehrazených. No a přivítal bych regulační poplatek, který zrušili soudruzi ze SOCDEM. Možná by pacienti začali trochu šetřit.
    Byla u mě pacientka sídlící Rakousku a tam (podle ní) pacienti mají léky zadarmo, ale za recept dají docela mastný poplatek. Jak říkám, JPP, kolegové z rakouských hranic to budou vědět přesně.

    Havlíčková Vladimíra Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 2

    Hlavně si všimněte formulace „za dodané BALENÍ“ – lékárna dostane SiV za položku, distributor za každou jednu krabičku! Taky se může stát, že „náš“ SiV zamíří celý k distributorovi, pokud 1 položka bude např. 6 balení.

    Krásl Otmar PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 27

    Princip myšlenky spočívá v tom, že by pojišťovny v dohodovacím řízení povolily zvýšit hodnotu SiV, a tuto částku by si distribuce ukousla ze společné obchodní přirážky, resp. vzala by si ji jako poplatek za 1 dodané balení do lékárny.

    Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Abych byl upřímný, četl jsem časopis od prostředka a narazil jsem na to v rubrice: Zeptali jsme se. Ale to je jedno, každopádně je to kách a distribuce by měla šoupat nohama a shánět léky, aby byly.

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 54

    Narážíte na text pana prezidenta v úvodu časopisu? Spíš mě zaráží, jak mohou mít v dohodovacím řízení distribuční firmy jakékoliv požadavky, byť nepřímé.

    Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Asi mi něco uteklo, ale v ČČL se diskutuje o rozdělení peněz za signální výkon mezi lékárnu a distribuci. To je snad vtip? Když je distribuce schopná provozovat řetězce lékáren, tak má asi dostatek peněz a ne, že bude pochtívat další.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.