Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    Vážené kolegyně, vážení kolegové,
    pokud se na vás obrátí pacienti s prosbou o vydání jejich léku bez receptu při nedostupnosti lékaře, budeme opět rádi o zaznamenání takového požadavku v našem sběrném formuláři. Od 1. 7. mají možnost předepisovat praktičtí lékaři léky původně vázané na specializaci, tak jsme zvědaví, jestli takových požadavků na léky bez receptu ubude.

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    Mimořádný výdej chronické medikace je na hony vzdálený preskripci léků. Pokud by se mělo začít uvažovat o této kompetenci u sester, budeme to jako spolek samozřejmě požadovat také. V diskuzi byl však jiný zajímavý moment, posun chcete-li. Praktici by si dokázali představit další výkon pro lékárníky.

    Semerád Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 12

    Dobrý den, děkuji za zdroj. Hmmmmm….. Kdysi jsem i zaslechl myšlenku z nejmenovaného řetězce, proč bychom o víkendu nutně platili lékárníka v lékárně, když o víkendu stejně kontroly SÚKL nechodí. Nebo – vždyť na volném prodeji může být sanitárka, v lékárně se přeci pohybuje již x let. Může to vůbec někdo myslet vážně !?!

    Horáček Jan PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 68

    “ Lékárníci chtějí pomáhat se záchytem i očkováním. Předseda Sdružení praktiků ale vidí jejich poslání jinde.“
    Úmysl dobrý, ale dopadá to jako vždycky….
    Naši posunovači k lepšímu oboru a světlým zítřkům možná otevřeli Overtonovo okno k diskuzi na téma legalisace předepisování léků sestrami a příp. bratry.
    „Do konverzace vstupuje také Vojtěch Mucha ze spolku Mladí praktici, podle kterého bychom si měli skutečně stanovit, kdo je opravdu kompetentní k preskripci léků. „V mnoha ordinacích léky předepisují sestry, neměly by být tedy kompetentní také ony?“ pokládá otázku k zamyšlení.“ Zdroj : Zdravotnický deník 22.1.2024
    BRAVO !

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]Příteli Kalmane, to opáčko je určeno těm mladým … ty starej kozle !!! 🙂 🙂 :-)[/b]

    Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Nic ve zlém, kolego Dudíku, chápu, že opakování je matka moudrosti, ale proč zdvojený příspěvek. Vidím černý řádek, „těším se“ na příspěvek a ono pořád dokola.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    Musím trochu ty mladé lékárníky poedukovat !!!
    [b]
    Jako fór zde musím vzpomenout jak inspektor ČLnK Mgr.Jiří KOTLÁŘ učinil blahé paměti velký objev, že difenoxylat je opiát a zasadil se o to, že se Reasec musel psát
    nějaký čas na recepty s modrým pruhem !!![/b]
    Při svých inspekčních výpravách po lékárnách prej výdej Reasecu dodnes kontroluje, jestli se pacienti opravdu posrávají . Jinak to hlásí předsedkyni Revizní komise Schwarzové a ta dává podnět Petrusovi na Čestnou radu !!! Petrus následně aktivizuje prokurátora ČLnK Maršíka a ten sepisuje obžalobu. Standardní trest je pokuta 30 tisíc … no neposete se pak z toho !!! 🙂 🙂 🙂

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    [b]Já vázání léků na recept chápu tak, že je to omezení směrem k pacientovi a nikoliv pro lékárníka.[/b] Jako lékárník si sám rozhodnu kdy, resp. za jakých okolností a k jakému účelu jaký lék vydám.
    Jedince s těžkou alergickou reakcí na včelí bodnutí neposílám k lékaři pro recept, protože může cestou zemřít !!!
    TOŽ TAK ASI.

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    Vážené kolegyně, vážení kolegové,
    v rámci naší Vize mladého lékárníka se dlouhodobě věnujeme tématu rozšíření kompetencí lékárníků a v tomto letním období dovolených bychom vás chtěli požádat o spolupráci při sběru dat o požadavcích na mimořádný výdej léků bez receptu z důvodu např. nedostupnosti lékaře nebo odcestování na dovolenou.

    Pokud se setkáte s požadavkem pacienta na výdej medikace bez receptu, prosím, vyplňujte nám klidně několikrát během léta dotazník, ze kterého pak zpracujeme data a budeme je používat při naší argumentaci.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.