Cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026: Změny ve výjimkách

Delegáti XXXI. sjezdu delegátů ČLnK, který proběhl v Praze 5. 11. 2022, schválili změny ve většině stavovských předpisů.

V řádu pro celoživotní vzdělávání členů ČLnK byly mimo jiné zrušeny některé výjimky uvedené v § 7, které se týkaly poměrného snižování minimálního stanoveného počtu bodů v tříletém cyklu celoživotního vzdělávání, které musí člen získat pro splnění podmínek cyklu. Nový cyklus celoživotního vzdělávání 2023-2026 začíná 1. 9. 2023 a v otázce počtu bodů potřebných k jeho splnění platí nově jediná výjimka: Vstoupí-li člen do cyklu CV v jeho průběhu a do ukončení cyklu zbývají více než 3 měsíce, musí získat poměrný počet stanovených bodů. Všichni ostatní členové, včetně členů na mateřské a rodičovské dovolené, mají povinnost získat standardní počet, tedy 90 bodů. Nadále platí, že ve výjimečných případech může na žádost člena o snížení minimálního stanoveného počtu bodů rozhodnout představenstvo ČLnK. Jak ovšem vyplývá z formulace předmětného ustanovení, bude se jednat o případy výjimečné a podložené relevantními argumenty.

ČLnK tedy upozorňuje zejména členy, kteří jsou na mateřské či rodičovské dovolené, na výše uvedené změny a na z nich vyplývající povinnost získat v průběhu dalšího vzdělávacího cyklu standardní počet 90 bodů.

PharmDr. David Ovčaří, pracovní skupina pro celoživotní vzdělávání

Sdílet článek:

Související články

  • Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Státní ústav pro kontrolu léčiv upozorňuje provozovatele na doporučený postup přípravy a stanovení správné doby použitelnosti léčivého přípravku Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5% v souladu s Českým lékopisem 2023.

  • Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Aktualizace 28. 6. 2024

  • Předpokládané zrušení úhrad od 1. srpna 2024

    Předpokládané zrušení úhrad od 1. srpna 2024

    Aktualizace 28. 6. 2024