LP PAXLOVlD lze dočasně vydávat i přes upozornění z NSOL na překročení doby exspirace

LP PAXLOVlD lze dočasně vydávat i přes upozornění z NSOL na překročení doby exspirace

Přípravek PAXLOVID 150MG+100MG TBL FLM 30 lze dočasně vydávat i přes upozornění z NSOL na překročení doby exspirace.

Prakticky to znamená, že přípravek lze vydat a používat i přes upozornění z NSOL (při pokusu o vyřazení jedinečného identifikátoru), že "léčivý přípravek nelze vydat po datu exspirace" (má se zlikvidovat). Toto oznámení nelze v NSOL odstranit. Některé software koncových uživatelů na ověřování léčiv lze ale nastavit tak, aby obsahoval potřebnou informaci, jak s balením naložit.

Ministerstvo zdravotnictví vydalo rozhodnutí spočívající v prodloužení doby použitelnosti léčivého přípravku PAXLOVID 150MG+100MG TBL FLM 30(20+10)). Kompletní informace najdete zde.

Na webových stránkách SÚKL v sekci Covid-19/Důležitá upozornění byl zveřejněn informační dopis držitele rozhodnutí o registraci, jak správně s dotčenými baleními léčivého přípravku manipulovat po ověření UI, viz zde.

Od držitele rozhodnutí o registraci máme k dispozici informaci, že v prodeji je už pouze 1 ze 3 šarží, u kterých bylo prodlouženo datum použitelnosti. Jedná se konkrétně o šarži číslo GN3275.

Sdílet článek:

Související články

  • FMD – Centrum pro správu alertů – změna způsobu přihlašování

    FMD – Centrum pro správu alertů – změna způsobu přihlašování

    Od 31. října 2023 bude možné přihlášení do centra pro správu alertů (přes webové rozhraní) pouze pomocí dvoufaktorového přihlašování. V případě přístupu přímo z lékárenských informačních systému dojde ke změně v průběhu listopadu.

  • FMD – lékárenské informační systémy jsou na změny v NSOL, které nastanou od 22. 5. 2023, připraveny

    FMD – lékárenské informační systémy jsou na změny v NSOL, které nastanou od 22. 5. 2023, připraveny

    NOOL informoval ČLnK o ukončení podpory starších verzí připojení k systému ověřování léčiv. Všichni největší dodavatelé lékárenských informačních systémů (LIS)  jsou na tuto změnu připraveni a v lékárnách jsou nahrány verze LIS, které budou fungovat správně i po 22. květnu.

  • Nová Smlouva – aktuální stav a co dělat v případě, že novou verzi smlouvy ještě nemáte podepsanou

    Nová Smlouva – aktuální stav a co dělat v případě, že novou verzi smlouvy ještě nemáte podepsanou

    Národní organizace pro ověřování pravosti léčiv, z.s. (dále jen NOOL) spustila v druhé polovině minulého roku proces uzavírání nové verze smlouvy [...]