Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • Kalman Pavel Mgr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 48

    Milé a vážené kolegyně, milí a vážení kolegové.
    Blíží se svátky klidu a míru, pro křesťany svátky narození Syna božího, pro ostatní pohoda a snad i pár dní volna.
    Na pár dní zapomeňte na sváry, rozmíšky, potlačte zlou vůli a zkuste se zamyslet nad slokou Michnovy koledy Chtíc aby spal:

    Sestoupil v pravdě Boží syn na naši zem, přinesl lásku, pokoj svůj národům všem. (Kéž by Bůh dal, aby se to splnilo)

    Tož všem vinšuju radost a pohodu.
    Pavel Kalman

    Návojová Horáčková Kateřina Mgr. MVDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 23

    Prodej bodů? Pane kolego Horáčku, máte důkaz toho, že někdo prodával někomu body? Kromě toho, že jsem si občas já dělala srandu z toho, že udělám burzu bodů, protože jich pravidelně mívám tolik, že by mi to stačilo na několik období?

    Horáček Jan PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 68

    Pane kolego Malý, vzpomínám si, že na toto téma jsme na starém webu dříve již komunikovali. Tak znovu.
    Dokážete pochopit rozdíl mezi pojmem v zákoně „garantovat odbornost“ a praxí komory uložit všem členům povinnost sbírat body? Jak jsem napsal, uložit povinnost je možné toliko zákonem, nebo zmocněním v nižším právním předpise. Nic takového komora nemá, ani se třemi angažovanými právníky. Zkuste se zeptat nějakého čtvrtého, opravdu nezávislého.
    Ostatně jak to dělá ČLK a ČSK? Žádný autoritářský direktivní přístup,naopak pozitivní motivace , bez jakýchkoliv represí. Aby opět nevznikl omyl, nejsem proti nutnosti celoživotního vzdělávání, ale musí být založen na dobrovolnosti. Jsme jako jediná profesní skupina natolik zaostalá a nevzdělaná, abychom museli být komorou takto perzekuováni. Vlastně tím je i zpochybňována i práce obou fakult, jejichž absolventky/i jsou obecně pokládáni za dostatečné odborně způsobilé hned po škole. Jistě tuto odbornost prohloubí následující praxí a zkušenostmi z každodenní práci za tárou.
    Zmiňujete nějaký lepší systém, proč? Není třeba, stačí tento, aby byl povinný pro lékárnictvo provozující lékárnu/y a odborné zástupcovstvo, jak určuje zákon o komorách. Ten nezná ani žádné vedoucí lékárníky.Pravidelné přezkušování povinných nezávislou komisí by posílilo váhu proklamované garance. Zkuste to navrhnout, to bude křiku!
    Proč ještě odmítám současnou praxi, to je na delší příspěvek, např. že umožňuje podvody prodejem bodů , nespravedlivé sankcionování pouze držitelů osvědčení atd. Nápravy současná komora není schopna, jediné řešení vidím ve zrušení plošného povinného členství. Za takovéto zpátečnické názory proti mně komora vede džihád
    „A terazky mi povedztě, Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom odbornosť “ „Aha … no tak se mějte hezky, …“ 🙂

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    Dědek Krásl si troufl mistrovat mlaďocha !!! 🙂 🙂 🙂

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    b) zaručují odbornost svých členů

    Máte-li nějaký lepší systém než bodování CV, sem s ním.

    Krásl Otmar PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 27

    Komory jsou oprávněny
    c) stanovovat podmínky k výkonu soukromé praxe svých členů a k výkonu funkce odborných zástupců podle zvláštního předpisu a vedoucích lékařů a primářů u poskytovatelů zdravotních služeb

    Nejsem :
    ani 1. nositel soukromé praxe
    ani 2. odborný zástupce
    ani 3. vedoucí lékař
    ani 4. primář

    Tento paragraf a odstavec zákona se na mě tedy nevztahuje. Přesto mi Komora stanovuje podmínky k výkonu práce lékárníka.
    Najděte mi tedy, prosím, jiné ustanovení zákona, které se mě týká.
    Děkuji.

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    Městský soud v Praze se v rozsudku k bodům, které jsou potřebné pro vydání osvědčení nevyjádřil, a proto byla podána kasační stížnost k Nejvyššímu soudu.Jest možné, že s konečnou platností bude rozhodovat Ústavní soud. Komorový právník dr.mgr. Maršík ví dobře , že současná praxe nemá oporu v zákoně, a tak se to snažil protlačit do novely zákona „O zdrav.službách“ , ale právníci z Ministerstva zdravotnictví to neakceptovali s poukazem na kolizi s Listinou základ.práv !!! A to je dost síla. To Komora neustojí !!!

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    Fascinuje mě, jak víte co tuším nebo netuším. Jakou nepravdu uvádím, prosím? To co se snažíte naznačit, nikde nepíšu nebo ano?

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    Mladý lékárník Lukáš MALÝ je pouhý řadový magistr a tak nemá vůbec tušení, že odborného zástupce schvaluje dle zákona krajský úřad, resp. Magistrát hl.m. Prahy a to při registraci poskytovatele zdrav.služeb, tedy lékárny. Stanovisko Komory ani Osvědčení komory krajské úřady, resp. Magistrát hl.m. NEVYŽADUJÍ !!!
    Takže, pane kolego Malý neuvádějte tady nepravdy či zbožná přání … Osvědčení komory nikdo nepožaduje, protože to nevyžaduje ZÁKON !!! Ale můžete si ho pověsit v rámečku doma na záchodě !!! 🙂 🙂 🙂

    Malý Lukáš PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 55

    (1) Komory
    a) dbají, aby členové komor vykonávali své povolání odborně, v souladu s jeho etikou a způsobem stanoveným zákony a řády komor,
    b) zaručují odbornost svých členů a potvrzují splnění podmínek k výkonu lékařského, stomatologického a lékárnického povolání podle zvláštních předpisů,

    (2) Komory jsou oprávněny
    c) stanovovat podmínky k výkonu soukromé praxe svých členů a k výkonu funkce odborných zástupců podle zvláštního předpisu a vedoucích lékařů a primářů u poskytovatelů zdravotních služeb,
    d) vydávat osvědčení o splnění podmínek podle písmena c),

    Dudík Antonín RNDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 88

    Píši kolegovi Horáčkovi za příspěvek „eminenter“ čili 1* !!!

    Horáček Jan PharmDr.
    Účastník
    Počet příspěvků: 68

    Vážené kolegyně a vážení kolegové, členstvo naší komory.
    U příležitosti dne lidských práv si opětovně dovoluji poukázat na na několik flagrantních porušování našich práv, která vůči nám profesní samospráva uplatňuje, místo aby věnovala veškerý potenciál k ochraně stavu.
    Především uvalila členstvu povinnost sbírat body, ač k tomu není zákonem (s výjimkami) zmocněna. Komora není monopolní vzdělávací agenturou s právem stanovovat kriteria vzdělávání!
    Komora protiprávně vyžaduje získat osvědčení pro vedoucího lékárníka, přestože toto osvědčení kromě komory nikdo nepotřebuje a žádný zákon jej neukládá mít. Pokud jej však někdo nezíská,komora jej sankcionuje. Komora extenduje navíc podmínku k získání sesbíráním bodů, opět bez opory v zákoně.
    Sjezd komory porušil Základní listinu práv a svobod zákazem diskuze o ČČL na 5 let! Na posledním sjezdu zabránil šíření petice požadující stejné doplatky ve všech lékárnách.
    Vážení, povinnosti je možno ukládat zákony, nebo musí existovat zmocnění, kdy a za jakých okolností může tak činit např. naše komora. Bohužel by se našly i další příklady, ale většina členstva je k těmto faktům hluchá a slepá. Je to především pasivita většiny, která nás dovedla tam, kde jsme. Klidný advent všem.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.