Povodně 2024 – Lékárna Belladonna Ostrava

Se souhlasem Mgr. Mikolajeka

Vážení,

obracím se na Vás jménem lékárny Belladonna v souvislosti s vážnými škodami, které naše zařízení utrpělo v důsledku nedávných povodní. Tyto povodně poškodily naše spodní patro, kde se nacházel sklad léčiv, přípravna a laboratoř.

Následkem tohoto poškození jsme byli nuceni lékárnu zrušit, neboť již neplnila technické a hygienické podmínky pro její provoz. Jediným možným řešením v současné době je vybudování výdejny léčiv bez sklepních prostor, jelikož tyto prostory nejsou podle SUKL k užívání.

Nyní intenzivně jednáme o změně na výdejnu a jelikož vrchní patro nebylo poškozeno, tak doufáme, že budeme moct co nejdříve lékárnu opět otevřít.

Naše lékárna v komunitě plní zásadní roli v zajištění potřebného výdeje léků pro obvod Svinov, Polanka a Jistebník, kde není jiná lékárna.

Vzhledem k naléhavosti situace se na nás obrátili praktický lékař, dětský lékař a zubní lékař, kteří jsou ve společné budově s lékárnou a apelují na zajištění kontinuity výdeje léků.

I když jsme pojištěni, výrazná část těchto škod není pokryta naším pojištěním.

Rozsah škod je značný a proto potřebujeme Vaši pomoc.

Pokud byste chtěli přispět na obnovu lékárny, budeme moc rádi. Své příspěvky můžete posílat na účet: 1002175941/2700

Pokud nemůžete přispět finančně, pomůžete nám i sdílením této zprávy na svých sociálních sítích. Popřípadě i jakoukoli objednávkou na našem e-shopu https://www.lekarna-bella.cz/

Více informací naleznete na facebookových stránkách  nebo instagramu 

Děkujeme za jakoukoliv pomoc!

Mgr. Martin Mikolajek

Sdílet článek:

Související články

  • Povodně 2024 – Pomáháte lékárně v srdci jesenických hor

    Povodně 2024 – Pomáháte lékárně v srdci jesenických hor

    Se souhlasem PharmDr. Tomase

  • Lékárnické kapky – newsletter. Nástup Alzheimerovy choroby je tichý a plíživý

    Lékárnické kapky – newsletter. Nástup Alzheimerovy choroby je tichý a plíživý

    Ačkoliv občasné zapomínání je normální, někdy může přejít ve vážný problém. Se zodpovězením otázky, zda by měl pacient výpadky paměti začít řešit s lékařem, pomáhají i lékárníci. 

  • Farmaceuti mají na starost široké spektrum povinností. Jejich význam připomíná Světový den lékárníků

    Farmaceuti mají na starost široké spektrum povinností. Jejich význam připomíná Světový den lékárníků

    I letos slaví Česká lékárnická komora Světový den lékárníků. Připadá na 25. září, den, kdy byla v roce 1912 v nizozemském Haagu založena Mezinárodní farmaceutická federace. Jeho cílem je upozornit na nezastupitelnou roli lékárníků a lékárenské péče ve farmakoterapii i zdravotnictví.