Otevřený dopis – výzva k jednání

Česká lékárnická komora vyzvala otevřeným dopisem zástupce předních českých zdravotnických sdružení, Ministerstvo zdravotnictví, Státní ústav pro kontrolu léčiv i zástupce zdravotních pojišťoven k zahájení jednání pro doplnění věcného záměru realizace projektů e-Health.

Ministerstvo zdravotnictví a Státní ústav pro kontrolu léčiv varují před padělky léčivého přípravku Ozempic, které můžou způsobit závažné zdravotní komplikace s ohrožením života. Jedná se o výrobky získané mimo lékárny.

V souvislosti s informacemi o výskytu padělků léčivého přípravku Ozempic na území EU a závažných zdravotních komplikací po jejich aplikaci Ministerstvo zdravotnictví spolu s Českou lékárnickou komorou apelují na občany, kteří získali léčivý přípravek Ozempic jinou cestou, než je předpis od lékaře a výdej v lékárně (zejména prostřednictvím internetu), aby jej odevzdali v nejbližší lékárně.

Důležité upozornění: Změna P. O. BOXU

Vzhledem k uzavření poštovní pobočky a přesunu na jinou, mění se od 1. 7. 2023 číslo P. O. BOXU České lékárnické komory.

Rozhovor s Alešem Krebsem, prezidentem České lékárnické komory v časopisu Interview

Časopis, který přináší každý měsíc sto stran výjimečných rozhovorů s inspirativními osobnostmi a nejvýznamnějšími představiteli domácí i zahraniční kultury, vědy, sportu či politiky ve svém červnovém čísle otiskl také obsáhlý rozhovor s prezidentem ČLnK Alešem Krebsem. Lékárníci mají v tomto vydání dvojí zastoupení. Dalším kolegou, který poskytl rozhovor je Stanislav Havlíček, který vypráví o svých misích s Lékaři bez hranic.