Stanovisko Sekce nemocničních lékárníků ČFS ČLS JEP k léčivým přípravkům s obsahem monoklonálních protilátek pro léčbu covid-19

Sekce nemocničních lékárníků ČFS ČLS JEP (dále jen SNL), jako odborná společnost sdružující nemocniční farmaceuty různých specializací v rámci České republiky, vydává následující odborné stanovisko k zajištění a používání protilátkových léčivých přípravkům pro prevenci a léčbu covid-19 a zacházení s nimi.
Celé stanovisko naleznete ZDE.

Bezpečí pacientů a zachování plnohodnotné lékárenské péče musí zůstat prioritou, a to i v případě úvah o zavedení zásilkového výdeje léků na předpis

12. února se konal na půdě Ministerstva zdravotnictví ČR jednání na téma zásilkového výdeje léků na předpis, na který navázal červnový kulatý stůl na půdě Poslanecké Sněmovny. Postoj České lékárnické komory k zásilkovému výdeji zůstává od února neměnný.

Lékárnické kapky – newsletter. Co by vám nemělo chybět při prázdninovém putování?

Letní prázdniny odstartovaly a s nimi cestování, koupání a sluníčko. Na co byste si během léta měli dát pozor a na co nezapomenout?

Z monitoringu médií: Česká televize – Studio 6 – Den lékáren

Pozvání do Studia 6, vysílání České televize, přijal prezident České lékárnické komory Mgr. Aleš Krebs, Ph.D. Tématem rozhovoru byla právě [...]