Odborný kulatý stůl v Poslanecké sněmovně na téma očkování v lékárnách a u stomatologů

Odborný kulatý stůl v Poslanecké sněmovně na téma očkování v lékárnách a u stomatologů

V úterý 13. září 2022 se uskuteční pod záštitou poslance Výboru pro zdravotnictví PharmDr. Petra Fifky odborný kulatý stůl na téma Možnosti očkování v lékárnách a u stomatologů. Účast je omezena na pozvané hosty, a proto Vás o diskusi budeme informovat v dalších dnech.
Kulatý stůl proběhne v prostorách poslanecké sněmovny na Malostranském náměstí za účasti představitelů Ministerstva zdravotnictví, České lékárnické komory, České stomatologické komory a mnoha dalších institucí.



Děkujeme za účast a vaše odpovědi v Průzkumu ČLnK o očkování v lékárnách proti chřipce, který probíhal na přelomu srpna a září. Odpovědi poskytlo 1899 kolegyň a kolegů. Konečné výsledky využijeme. Zájem o rozšíření své odbornosti a kompetencí absolvováním vzdělávacího programu očkování pro lékárníky projevila polovina kolegů (49,3 %). Děkujeme také za odpovědi těm, kteří očkovat nechtějí nebo nemohou. Důvody, které uvedli jsou důležité.

Pokud by se podařilo přesvědčit poslankyně a poslance i odbornou (především lékařskou) veřejnost o výhodách očkování v lékárnách, nebude nikdo nucen očkování v lékárně provádět. Půjde o dobrovolnou činnost a očkování budou provádět pouze kolegové, kteří projeví zájem, projdou školením, budou mít časové a prostorové možnosti a vybavení lékárny, které jim to umožní.


Za představenstvo ČLnK
Mgr. Aleš Krebs, Ph.D., prezident
PharmDr. Martin Kopecký, Ph.D., viceprezident

Sdílet článek:

Související články

  • Souhrnné informace k výdeji léčivých přípravků z mimořádných dovozů v roce 2024

    Souhrnné informace k výdeji léčivých přípravků z mimořádných dovozů v roce 2024

    Informace platné od 1. 7. 2024

  • Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Státní ústav pro kontrolu léčiv upozorňuje provozovatele na doporučený postup přípravy a stanovení správné doby použitelnosti léčivého přípravku Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5% v souladu s Českým lékopisem 2023.

  • Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Aktualizace 28. 6. 2024