Zástupci České lékárnické komory se pořadu Máte slovo na téma nedostupných léků účastnit nebudou

Zástupci České lékárnické komory se pořadu Máte slovo na téma nedostupných léků účastnit nebudou

Ačkoli tvůrci pořadu opakovaně nabídli České lékárnické komoře účast v epizodě, která se bude věnovat výpadkům léků, zástupci komory se po důkladné úvaze a na základě porady s P.R. agenturou natáčení účastnit nebudou.
Česká lékárnická komora nepovažuje účast svého zástupce v tomto pořadu za smysluplnou, v tom se shodla i s  P. R. agenturou, na kterou se obrátila se žádostí o názor na účast zástupce ČLnK v pořadu. Zástupkyně agentury Tereza Šoltésová po poradě s výkonným ředitelem Tomášem Staňkem i vedoucími všech oddělení agentury účast nedoporučila. 

Ani v několika nedávných epizodách se nic nezměnilo na agresivním stylu moderátorky ani účastníků z řad veřejnosti, kteří často zcela iracionálně útočí na hosty. Na pořad bylo vzneseno několik stížností a zabývala se jím také Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. 

Názor agentury, že pořad není vhodný pro seriózní debatu, jakou si téma zaslouží, a znamená mnoho rizik a možného překroucení tvrzení, ČLnK respektuje. 

ČLnK na téma výpadku léků, které se lékárníků bezprostředně dotýká, komunikuje dlouhodobě a aktivně prostřednictvím širokého spektra médií. Nepovažuje ale za konstruktivní účastnit se pořadů, které nerespektují zásady kultivované diskuze.

Věříme, že drtivá většina členů České lékárnické komory ocení, že se její zástupci účastní pouze smysluplných debat a pořadů.

Sdílet článek:

Související články

  • Souhrnné informace k výdeji léčivých přípravků z mimořádných dovozů v roce 2024

    Souhrnné informace k výdeji léčivých přípravků z mimořádných dovozů v roce 2024

    Informace platné od 1. 7. 2024

  • Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5%

    Státní ústav pro kontrolu léčiv upozorňuje provozovatele na doporučený postup přípravy a stanovení správné doby použitelnosti léčivého přípravku Methylrosanilinii chloridi solutio 0,5% v souladu s Českým lékopisem 2023.

  • Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Předpokládané zrušení úhrad od 1. září 2024

    Aktualizace 28. 6. 2024