E-rp voják v činné službě

E-rp voják v činné službě

Dobrý den, jak je to s vystavováním E-rp pro vojáky z povolání (plná úhrada doplatku pojišťovnou) při předepisování civilním lékářem (tedy jiným než vojenským posádkovým lékářem?? Už jsem se setkala se 2 případy: 1. civilní lékař vystavil e-rp a voják si měl dojít na posádkovou ošetřovnu, aby mu v E-rp potvrdili, že je voják z povolání - na posádkové ošetřovně ovšem tvrdili, že už nemohou udělat změnu v již vystaveném E-rp od jiného lékáře. 2. civilní lékař vystavil e-rp s tím, že mu tam nejde zaškrtnout voják z povolání a že si v lékárně poradí...?? Jak je to tedy správně? Je problém ve vystavování civilními lékaři či jen ve špatně nastaveném software? Nebo je to dotaz na pojišťovnu VOZP? V případě, že i lékárník může toto změnit v e-rp (normální rp - na rp voják v činné službě) - neměl by pro lékárníky někde existovat vzor, jak vypadá služební průkaz vojáka či jiná identifikace nebo kdyby se prokázal už propadlým průkazem?? Kde si ověřím, že je to stále voják v činné službě? děkuji a hezký den

Dobrý den, civilní lékař v eRp. může vyznačit „voják v činné službě“, problém je na straně lékaře. Lékárník není oprávněn identifikovat „vojáka“.

PharmDr. Jan Hendrych

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?