Záznamy o kontrole totožnosti

Záznamy o kontrole totožnosti

Dobrý den, ráda bych se zeptala, ve kterých případech je nutné vést záznamy o kontrole totožnosti. U Fagronu objednáváme již rozváženou vaselinu, ol. ricini, Jarisch, Novikov kvůli lepší expiraci a v tomto originálním balení prodáme pacientům. V tomto případě předpokládám kontrolu dělat nemusíme, protože bychom každé balení museli rozdělat. Je nutné ji dělat v případě, že si ZZ objedná 3% H2O2 1000g a já jim nenaředím náš peroxid, ale objednám u Fagronu originál 1000g již naředěný? Děkuji za odpověď



Kontrolu totožnosti musíte dělat u všech balení. To co kupujete od Fagronu nejsou hotové léčivé přípravky, ale suroviny pro další přípravu – proto máte povinnost organoleptické kontroly a taky to musíte minimálně přesignovat. Pokud by to byly léčivé přípravky, tak by je Fagron musel klasicky registrovat.
 
Pozor, někteří výrobci dodávají některé přípravky, u kterých by Vás nemuselo napadnout, že to není lék (považujeme to za „tradiční IPLP“), v režimu zdravotnického prostředku (např. karbopolový gel) nebo jako kosmetiku (např. jarischův roztok nebo tekutý pudr od CSC) nebo jako potravinu (methioninové tablety). To kontrolovat nemusíte, když to nejsou léky, ale zase to nemůžete vydávat na recepty a nemůžete použít pro další přípravu.
 
Mgr. Hana Šnajdrová
Vedoucí lékárník
Thomayerova nemocnice

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?