Jaké jsou náležitosti e-receptu? Pacient přinesl do lékárny vytištěný správný kód na "reklamním" papíře formátu receptu bez jakéhokoli formálního potisku, na ůložiště se dostaneme, e-recept vydáme, ale jak je to s jeho vyúčtováním. Zdeněk Obr


Dobrý den,  

to, co pacient přinesl do lékárny je vlastně nosič informace o e-receptu. Tato informace se skrývá v čárovém kódu. Zákonodárce neřeší na jakém papíru je tento čárový kód vytištěn a přinesen do lékárny (nemusí být dokonce ani vytištěn na papíru - kód může být např. uložen v tabletu). Náležitosti e-receptu, který si stáhnete s CÚ SÚKL jsou stejné jako u papírového receptu. 

Vyúčtování zdravotní pojišťovně provádějte ve zvláštní dávce receptů. Budete tedy mít dávku receptů, dávku poukazů a dávku e-receptů.  Je to z praktických důvodů, aby bylo zřejmé, že podáváte e-recepty (pojiš'tovna si je může zkontrolovat na CÚ SÚKL). Navíc, pokud byste měl e-recepty ve společné číselné řadě jedné dávky s papírovými recepty, některá čísla v posloupnosti papírových receptů by chyběla. Lékárenské SW rozřadí papírové a e-recepty automaticky do dvou dávek. Na pojišťovnu již žádný vytištěný kód apod. nepodávejte. Pojišťovny proplácejí léky vydané na základě e-receptů bezproblémově.

 

Martin Kopecký

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?