Praxe potřebná pro osvědčení

Praxe potřebná pro osvědčení

Dobrý den, absolvovala jsem v r. 1997. Atestaci jsem složila v roce 2002. Od 1.1.2008 jsem pracovala jako odb. zástupce v lékárně, která ale byla z org. důvodů od června téhož roku převedena na výdejnu, ve které jsem nadále pracovala jako vedoucí. Od října 2008 až do listopadu 2011 jsem byla na rodičovské dovolené, zároveń jsem od 1.9.2010 do 25.11.2011 pracovala na 0,5 úvazek v druhé lékárně stejných majitelů. Od 26.11.- 30.11.2011 jsem nastoupila zpět na své původní místo v úvazku 1,0. Od 1.12.2011 jsem zaměstnancem společnosti Dinarin v úvazku 1,0. nemám ale zatím stálou lékárnu. Po dohodě se současným zaměstnavatelem pracuji na dohodu na svém bývalém pracovišti na 6 hodin denně. Mohu žádat o osvědčení? Děkuji za odpověď.
Podmínku praxe pro udělení osvědčení splňujete. Rozhodující je, že jste v posledních 6-ti letech přerušila výkon povolání jen na 3 roky a 1 měsíc rodičovské dovolené. Možné maximum je až 5 let. Samozřejmou podmínkou ovšem je, že jste před 1.1.2008 aspoň pár měsíců pracovala což ve svém dotazu výslovně neuvádíte.
Zaujal mě dost nejasný závěr vašeho dotazu. Možná je jen nešikovně formulovaný, ale zdá se, že nevíte kde vlastně formálně pracujete. Upozorňuji vás, aby jste věnovala své registraci a vydání komorového osvědčení náležitou a hlavně osobní pozornost. Můžete kdykoliv konzultovat s pracovnicemi sekratariátu, popř. se mnou.
V poslední době bylo několik kolegů disciplinárně potrestáno, protože se spolehli na příslib provozovatele, že za ně vše vyřídí. Provozovatel ale vyřídil jen to co potřeboval pro rychlé otevření lékárny (registraci) a ostatní náležitosti nechal svému osudu. Potrestaným pak nesmí být dva roky vydáno nové osvědčení.
 
PharmDr. Vladimír Gondek

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?