Taxace parenterální výživy

Taxace parenterální výživy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na nejasnost kolem taxace parenterální výživy. V novém cenovém předpisu je dáno, že při výpočtu ceny parenterální výživy se nepoužívá taxa laborum pro připravované léčivé přípravky. Je možné účtovat taxu laborum za další speciální práce? Pomůcky pro přípravu, příprava v aseptické přípravně atd. Děkuji PharmDr. Jana Edelmannová Nemocniční lékárna Liberec



Ověřovala jsem to na SÚKLu, protože kromě nového cenového předpisu vyšlo s platností od 1.1.2012 taky nové opatření obecné povahy, které stanovuje úhradu parenterální výživy.

Je to tak, že u parenterální výživy na recepty účtujete úhradu podle OOP. Takže stejně jako doposud (bez ohledu na to, kolik přesně které suroviny jste použili, kolik vaků jste připravili v jednom cyklu a podobně, počítáte úhradu podle typu výživy).

Při účtování v rámci nemocnice (výdej na žádanky v jednom zdravotnickém zařízení), záleží navašich zvyklostech - buď můžete na oddělení účtovat ve výši úhrady, nebo jen spotřebované suroviny a obaly a pomůcky bez taxy.

 Mgr. Hana Šnajdrová

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?