Odborný zástupce II

Odborný zástupce II

Dobrý den, navazuji na dotaz ohledně odborného zástupce v lékárně: Předpokládám, že z odpovědi dr. Maršíka vyplývá, že lékárna, která je otevřena pro veřejnost jen 4 hod denně, může zaměstnat OZ i na plný úvazek, tedy 8 hodin, a má tak praxi na plný úvazek. Lékárna totiž plní i jiné funkce, než jen mít otevřeno pro veřejnost, ostatně to, kolik hodin má lékárna pro veřejnost otevřeno, je na schválení krajského úřadu, který uděluje registraci NZZ. Lékárna např. může poskytovat placené konzultace pro objednané pacienty lékárníkem, ale v té době bude uzavřena pro "zbývající" veřejnost, nicméně lékárník "pracuje".Nebo lze objednané pacienty považovat za "otevřené" veřejnosti? Např. lékárna otevřeno 8-16, 12-16 jen objednaní pacienti? Děkuji.
Ano, v lékárně, která má otevřeno jen 4 hodiny denně může být zaměstnán jako odborný zástupce i lékárník s plným úvazkem. Lékárna je otevřena pro veřejnost vždy, když do ní mají přístup pacienti, bez ohledu na to, v jakém počtu jsou do ní vpouštěni.
Bude mi ctí se při příležitosti vaší případné další otázky seznámit i s Vaším jménem. Mé je zde:
Mgr. MUDr. Jaroslav Maršík

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?