Reaguji na dotaz z 19.1.2011 týkající se úhrady čípků :Coffeini puri,Indomethacini,Codeini phosp.,Phenobarbitali,Ergotamini tart. indikovaných jako antimigrenicum. V průběhu roku 2010 asi 4/2010 jsem posílala na stránky dotaz a odpověď byla zcela opačná- plná úhrada pojišťovnou!!!Zdůvodněním bylo antimigrenikum nerovná se analgetikum. Podle čeho se máme tedy řídit? Takže 10 měsíců účtujeme i antimigrenické tobolky chybně? Kopečná
Určitě jste se na to ptali v dubnu loňského roku a ne v roce 2009? Nenašla jsem to mezi otázkami a odpověďmi.
 
Od 1.1.2010 došlo ke změně ve způsobu hrazení individuálně připravených léků. Do té doby byly hrazeny ve výši 20% "analgetické a antipyretické směsi, včetně směsí s kodeinem a etylmorfinem". Od 1.1.2010 nejsou hrazeny vůbec "přípravky obsahující kombinace léčivých látek s analgetickým a/nebo antipyretickým účinkem včetně kombinací s kodeinem a etylmorfinem". Takže teď nezáleží na tom, jestli výsledný přípravek je analgetikum, antipyretikum nebo antimigrenikum. Jde o to, že ve vámi uvedené směsi je indometacin a kodein - takže to hrazené není. Pokud by šlo o směs ergotaminu, kofeinu, případně i toho fenobarbitalu, pak by přípravek pojišťovna hradila.
                                           
 

Mgr. Hana Šnajdrová

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?