Zvýšená úhrada LP Concor

Zvýšená úhrada LP Concor

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda platí zvýšená úhrada u LP Concor 10mg a Concor 5mg na diagnózu CHSS (I50). Děkuji. Šídlová
Druhou, zvýšenou úhradu mají léčivé přípravky Concor COR, nikoli  Concor. Indikační omezení pro druhou zvýšenou úhradu zní:
„Bisoprolol, karvedilol, metoprolol v lékové formě s prodlouženým a řízeným uvolňováním a nebivolol je indikován v léčbě chronického srdečního selhání. K iniciaci léčby volíme u bisoprololu dávku 1,25 mg/den, karvedilolu 6,25 mg/den, metoprololu 25,00 mg/den a nebivololu 5,00 mg/den. Cílové dávky jsou u bisoprololu 10,00 mg/den, karvedilolu 50,00 mg/den, metoprololu 200,00 mg/den a nebivololu 10,00 mg/den. Iniciační dávky u bisoprololu, karvedilolu a metoprololu lze dlouhodobě podávat pouze v případě intolerance vyšších dávek.“
 
Diagnóza I50:
 -  0 Městnavé selhání srdce Kongestivní nemoc srdce Selhání pravé komory (sekundární po selhání levého srdce)
   - 1 Selhání levé komory Edém plic(-ní) při neurčené nemoci srdce se zmínkou o nemoci srdce NS nebo srdečním
selhání Srdeční astma Selhání levého srdce
   - 9 Selhání srdce NS Selhání kardiální‚ srdce nebo myokardu NS
 
Diagnóza I50 se tedy jeví jako správná.
 
Martin Mátl

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?