dobrý den,chtěl bych se zeptat co je v současné době za lék ev. i MS na léčení svrabu,HCH je zakázáno používat,vzpomínám si jen jen, že jsme používali ung.sulfuratum,Děkuji za odpověď.Dr.M.Ouda


K léčení Scabies je k dispozici krém INFECTOSCAB, který je oficiálně registrován, ale nemá stanovenu úhradu pojišťovnou, takže si ho musí pacient hradit sám.
PharmDr. Marie Zajícová
 

 Mám doplnění k otázce, jelikož pisatel se i tázal na MS. Ano, Ung. sulfuratum 20% lze stále použít, tato koncentrace se používá u dospělých, především mužů. Výhoda sirné masti je v tom, že zákožka svrabová na ni není rezistentní (k čemuž u lindanu bohužel někdy docházelo). Pro kojence, děti do 12 let a těhotné ženy se může použít 5% sirná mast, u dětí výhradně do Ung. simplex. V případě bližších dotazů ohledně použití a způsobu aplikace sirné masti u svrabu jsem tazateli k dispozici na e-mailu, ale toto dermatologové bezpečně znají. Dr. Sklenář

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?