Ad „Databáze lékáren“

Ad „Databáze lékáren“

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: píšete, že pokud někdo žádá seznam lékáren, odkazujete na veřejné seznamy, k čemu tedy slouží onen zpoplatněný úkon "databáze lékáren", který jsem našla v ceníku služeb ČLK? Jen by mě to zajímalo. Dost mě překvapilo, že něco takového figuruje v placených službách. Děkuji Brandtlová


Otázka "Databáze lékáren"
 

Zpoplatněný úkon je v nabídce od roku 2000, tedy od doby platnosti citovaného zákona (poskytování informací je možné zpoplatnit). I mě to překvapilo a není to zdaleka jediné překvapení letos. Vzhledem k tomu, že veřejné seznamy jsou dostupné filtrované dle možných kritérií (podle města, kraje, názvu...), je (bylo) pravděpodobné, že někdo raději zaplatí za kompletní databázi a úsporu času (každá koruna dobrá :-)). Osobně jsem žádnou takovou žádost neviděl. Po zavedení byla tato činnost žádána relativně čato, v poslední době dochází pouze k ojedinělým žádostem o aktualizaci již dříve poskytnuté databáze. V roce 2007 (před listopadem) šlo o 5 případů. Od té doby žádný. V květnu požádala UCB  (banka, partner ČLK a LA) o seznam lékáren v určitých městech a dohodli jsme se (vzhledem k jiné finanční spolupráci), že "městské pobočky UCB" použijí veřejné filtrované zdroje. 

Standa Havlíček

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?