Concor a Concor Coru

Concor a Concor Coru

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaký rozdíl mezi účinkem Concoru a Concoru Coru. Dle SPC mi přijdou oba LP stejné. A dále, zda je možné za bezdoplatkovou alternativu Concoru dát pacientovi Bisoprolol-ratiopharm - slyšela jsem z několika zdrojů, že Concor má jiné uvolňování, ale dle SPC je rozdíl jen potahovaná a nepotahovaná tableta. Děkuji.


Tablety jsou naprosto stejné (stejné složení, stejná kinetika, stejný účinek). Ale každý přípravek má schválené jiné indikace v SPC a na základě toho má také každý přípravek jinou úhradu. Concor COR je na chronickou srdeční insuficienci a Concor na hypertenzi a anginu pectoris.
Bisoprolol Rtiopharm má dle SPC indikaci stejnou jako Concor (hypertenze a angina pectoris).
Pro podrobnější informace kontaktujte informační středisko SÚKLu (
infs@sukl.cz)

Mgr. Hana Šnajdrová

 
 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?