Dobrý den, prosím o odkaz na stažení formuláře k žádosti o akreditaci lékárny. […]

Dobrý den, prosím o odkaz na stažení formuláře k žádosti o akreditaci lékárny. Na stránkách MZ ČR se příliš neorientuji. Našla jsem jen něco se spoustou příloh a nejsem si jistá, zda je to ten správný, když nám bylo řečeno "pouze vyplníte žádost a zaplatíte 1000,- Kč kolek". Děkuji Kaslová


Dobrý den.
Cesta: www.mzcr.cz, odborník zdravotník /vpravo/, vzdělávání a uznávání kvalifikací /vlevo/ , akreditace, lékařská povolání,co je nutné doložit /prostudovat a splnit/, žádost /obecný formulář/ a pak dotazník./v přílohách/. Bohužel dotazníky zde nejsou vhodné pro veřejné lékárny, jeden je ryze nemocniční, druhý pro praktiky. Asi bych požádal MZ o zaslání našeho specifického, kde již je v příloze i požadavek na splnění kontinuálu. Obrátit se na Mgr. Kateřinu Pávkovou, ta ví. Jinak co se týče současného stavu dle zákona, lze již akreditovat jen praxi v lékárně, s tím, že ostatní části vzdělávacího programu mají mít žadatelé o akreditaci zajištěnu smluvně. Zatím se na to moc nehledělo, ale může se stát, že to bude v budoucnu důsledně vyžadováno /nikoliv z potřeby komise, ale z požadavku naplnění zákona z MZ/.
PharmDr. Jan&nbspHoráček

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?