Dobrý den, rád bych se zeptal na chyby ve vydávaných […]

Dobrý den, rád bych se zeptal na chyby ve vydávaných číselnících. Konkr. nynější snížení úhrad Prestaria Neo a Neo Forte 30tbl se zpětnou platností k 1.11. Myslím, že téměř všem lékárnám vznikne nemalá škoda. Pokračují jednání se Súklem? Je reálná náprava tohoto stavu? Děkuji Pavel Voráč

Seznam léčiv a PZLÚ hrazených ze zdravotního pojištění ze dne 14.11. obsahuje položky, u kterých je uvedena zpětná platnost od 1.11.2008. Jednán se mimo jiné o změnu úhrady přípravků Prestarium Neo Forte kód 101227 a Prestarium Neo, kód 101205, pro které byla 11.11.2008 vyznačena Ministerstvem zdravotnictví právní moc ke dni 14.10.2008. (odvolání ke sp.zn. sukls9438/2008 a sukls9439/2008). Na základě těchto informací zahájilo vedení ČLK obratem jednání s odpovědnými osobami z vedení VZP tak, aby bylo pokud možno obratem dosaženo dohody, jak postupovat v těchto případech.
O výsledcích jednání budeme informovat obratem.
Mgr. Michal Hojný
viceprezident ČLK

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?