Neoprávněnost užívání znaku ČLK

Neoprávněnost užívání znaku ČLK

Dobrý den, pokud existuje ve městě prodejna zdravotnických potřeb, která […]

Dobrý den, pokud existuje ve městě prodejna zdravotnických potřeb, která není součástí žádné lékárny a používá na své označení logo ČLK, kdo má právo a jakým nejvhodnějším způsobem tomuto zamezit. Dotaz jsem poslala právnímu poradci již v srpnu a opětovně v říjnu s podrobnostmi, ale žádné odpovědi jsem se nedočkala. Děkuji Dr. Chrastinová




Odpověď:
Vážená paní doktorko,
omlouvám prodlevu své odpovědi. Provozovateli zdravotnických potřeb můžete zaslat níže přiložený dopis. Prosím jen o doplnění přesných údajů o prodejně a provozovateli.

Vážení,
dovolte mi Vás upozornit na neoprávněnost užívání znaku České lékárnické komory umístěného na Vaší prodejně zdravotnických potřeb v Tachově, Husitské ulici. Znak zeleného kříže s vyobrazením hada a vah je autorským dílem Ing. arch. Michala Flašara, CSc., k němuž byla poskytnuta licence České lékárnické komoře za účelem označování lékáren. Jeho použití k označení jiných provozoven než lékáren, není povoleno. Věřím, že jste svou prodejnu označili znakem, protože Vám nebyly podmínky jeho užívání známy. Vzhledem k tomu Vás prosím o jeho neprodlené odstranění.
S pozdravem
PharmDr. Jana Chrastinová
předsedkyně Okresního sdružení lékárníků Domažlice - Tachov  

Dopis odešlete doporučeně s dodejkou. Nebude-li znak odstraněn ve lhůtě dvou týdnů, zašlete kopii dopisu s dodejkou na sekretariát komory. K vynucení odstranění znaku využijeme jiné právní prostředky. Ideální by bylo, kdybyste mohla přiložit (nebo zaslat mailem) i fotografii. Bude-li znak odstraněn, prosím pošlete jen krátkou zprávu.
Mgr. MUDr. Jaroslav Maršík, právní poradce ČLK

 

 

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?