Výše členského příspěvku

Výše členského příspěvku

Dobrý den, pracuji v lékárně formou dohody o provedení práce (tj. max. 150 hodin ročně) ve funkci lékárník- asistent, a nejsem ještě v důchodovém věku. Mám- li platit základní příspěvek člena ČLK, představuje to téměř čtvrtinu mého ročního příjmu z této činnosti. To se mi zdá přinejmenším "zvláštní". Jak tedy postupovat v takovém případě? Děkuji za odpověď. Božena Macešková (členské číslo 2060)

 

Pro lékárníka, který pracuje v lékárně, platí výše členského příspěvku 3000,- Kč. Redukovanou výši členského příspěvku ve výši 1500,- Kč mohou za stanovených podmínek platit ženy na mateřské (rodičovské dovolené) a důchodci, kteří k rozhodnému datu 1.2.2009 nepracují v lékárně. Jak vyplývá z dotazu, lékárnice zřejmě nepatří do okruhu osob, které mají možnost platit redukovaný členský příspěvek (uvádí, že ještě není v důchodovém věku). Pravidla pro platbu členských příspěvků nerozlišují, v jaké formě pracovně-právního vztahu a potažmo ani na jaký úvazek lékárník pracuje v lékárně. Lékárník má možnost požádat o výjimku (výjimka by v tomto případě mohla spočívat v možnosti platit 1500 Kč namísto 3000 Kč). Žádost však musí být řádně zdůvodněna a doporučena předsedou příslušného OSL. O vyřízení žádosti bude žadatel informován. Na kladné vyřízení žádosti není právní nárok.

Miloslav Fuxa
ekonom ČLK

 

 

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?