Úhrada IPLP s chininem

Úhrada IPLP s chininem

Prosíme o sdělení aktuální platné úhrady IPLP s chininem, bromisovalem a papaverinem do cps...? Děkujeme, lékárna L.A


Úhrada záleží na způsobu použití přípravku (k léčbě čeho má sloužit). Abyste se toto dalo určit, nestačí znát seznam účinných látek, ale i jejich koncentraci, dále je třeba znát dávkování, věk pacienta, odbornost předepisujícího lékaře.

Protože nemám veškeré potřebné údaje a nevím, k čemu jsou tyto prášky určeny, tak vám neopovím. Zjistěte si sami, k čemu má tento přípravek sloužit a pak o úhradě rozhodněte taky sami. Vše potřebné je ve vyhlášce 63/2007:

Z prostředků veřejného zdravotního pojištění se plně hradí individuálně připravované léčivé přípravky s výjimkou následujících individuálně připravovaných léčivých přípravků, které jsou hrazeny
1) ve výši 20 % jejich ceny pro konečného spotřebitele:
a)  analgetické a antipyretické směsi, včetně směsí s kodeinem a etylmorfinem,
b)  čaje,
c)  vitamíny v perorálních lékových formách,
d)  kloktadla,
e)  expektorancia a antitusika,
f)  antihemoroidalia,
g)  hypnotika, sedativa,
h)  individuálně připravované léčivé přípravky k léčbě erektilní dysfunkce,
i)  lokální antiflogistika  a derivancia,
j)  individuálně připravované léčivé přípravky, jejichž jedinou součástí jsou nehrazené hromadně vyráběné léčivé přípravky.
2) ve výši 0,01 Kč za balení
a) individuálně připravovaná léčiva s obsahem chinidinu a jeho solí
b) individuálně připravovaná léčiva s obsahem dekogenscentu nosní sliznice, případně kombinace dekongescentů s dalšími účinnými látkami

Mgr. Hana Šnajdrová
 

Doplnění odpovědi:
Uvedená směs - chinin, bromisoval a papaverin lze skutečně charakterizovat jako směs na "noční lýtkové křeče", případně používanou u syndromu neklidných nohou. Je to modifikace směsi obsahující chinin, papaverin a fenobarbital, s bromisovalem mi přijde šetrnější. V signatuře se neuvádí při nespavosti  a odbornost lékaře zde rovněž není rozhodující.
Pharm
Dr. Zbyněk Sklenář, Ph.D.






 

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?