Do práce po mateřské

Do práce po mateřské

Dobrý den. Vracím se po čtyřleté mateřské dovolené do práce.Během této doby jsem se neúčastnila seminářů kontinuálního vzdělávání, nemám tedy žádné body.Potřebovala bych vědět, kolik bodů je potřeba získat během roku, a zda je nutné plnit podmínky i během MD. Doslechla jsem se, že nyní mi díky tomu hrozí vyšší cena seminářů.Je to tak? Předem děkuji za odpověď. Eva Machálková

 

Po dobu mateřské a rodičovské dovolené není povinnost body do KV získávat. V momentě, kdy začnete pracovat, jako aktivní lékárník tato povinnost znovu nastává. Za tříleté období (nyní od 1.9.2008 - 31.8.2011) musíte nasbírat 90 bodů. Vychází to na 30 bodů za rok a 2,5 bodu na měsíc. Z daného období se odečtěte měsíce, které jste byla na MD a celkový počet 90 bodů ponížíte. Tedy pokud nastoupíte do práce od 1.6.2009 odečtete si cca 22 bodů z 90 = 68bodů - musíte získat do tohoto probíhajícího období. 
Cena semináře nemá žádný vliv na tom, zda jste byla nebo ne na MD. Cena se pouze liší ve způsobu platby - pokud platíte na místě v hotovosti, bývá pak o 50% vyšší. Toto platí u seminářů pořádaných Lékárnickou akademií a ČLK. Přihlašování na tyto semináře je na www.lekarnici.cz - vzdělávací akce. Zde máte cenu jasně danou, a pokud platíte včas a převodem, cena je neměnná. 
Martina Horáková

 

 

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?