Platnost výpisu z receptu

Platnost výpisu z receptu

Dobrý den, prosím o informaci ohledně platnosti výpisu z receptu. Rp byl vystaven 9.6. a výpis na obě balení léku také 9.6. Pacient si vyzvedl první balení 14.6. a druhé balení bylo objednáno. Do jakého data si pacient může vyzvednout druhé balení, aby byla zachována platnost výpisu z receptu?(Byli jsme informováni, že pravidla pro výdej na recept a výpis z receptu se liší.) Děkuji za odpověď. Z.Kubečková

 

Pravidla pro výdej na recept a na výpis jsou shodná.Jediné, co je odlišné, je to, že se platnost výpisu počítá ode dne vystavení výpisu, nikoliv data vystavení původního receptu.

Tedy správný postup v situaci, kterou popisujte, je tento:
9.6. vystavujete výpis na chybějící balení. 14.6. (v době platnosti výpisu) vydáváte část balení z tohoto výpisu, na zbývající počet chybějících balení vystavíte opět další výpis (výpis z výpisu je možné vystavit, pokud jsou splněny podmínky pro jeho vystavení). Platnost tohoto výpisu je opět 14 dní (tj. 14.6. + 13 = 27.6.). Takže je zřejmé, že Vámi zmiňované poslední balení je možné na tento výpis vydat nejpozději 27.6.2009.

Mgr. Jiří Kotlář

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?