Kontrola přijatých léčivých látekn

Kontrola přijatých léčivých látekn

Obávám se že SÚKL chce při kontrolách vidět kontrolní karty a to nejlépe žluté...

 

Lékárna skutečně nemá povinnost zapisovat do lékárenských kontrolních karet.Můžete mít speciální sešit, do kterého budete zapisovat všechny potřebné údaje. Můžete to zapisovat také k jednotlivým položkám na dodacím listě a protože dodací listy archivujete 5 let, tak to bude v pořádku. Způsobů je víc.

Pokud u vás byl SÚKL na kontrole a máte v zápise jako závadu, že jste neměli lékárenské kontrolní karty, ale máte jiný záznamy o kontrole přijatých léčivých látek, tak se prosím ozvěte na komoru.

Mgr. Hana Šnajdrová
Mgr. Jiří
 Kotlář

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?