Onkologické preparáty

Onkologické preparáty

Dobrý den, je pravda,že onkologické preparáty budou pojišťovny hradit pouze nemocničním lékárnám?Proběhlo to tiskem,ale na pojišťovně nic nevědí.Jedná se mi o lék Femara.Co je na této informaci pravda.Děkuji Mgr.Krásová

 

Jedná se o nepřesnou informaci.

Přehlednou informaci jsem podával koncem července, v přehledu změn úhrad k 1.8.2006.

Rušilo se schvalování léčiv revizními lékaři. Část LP přešla pouze do indikačního omezení (limit "P") a nadále se předepisují na recepty (perorální přípravky, včetně Vámi zmiňované Femary). Větší část přešla do limitů B,K,O,H apod., tj. není možný výdej na recepty, ale na žádanky zdravotnických zařízení, která je pacientovi také aplikují tato zdrav. zařízení je následně vyúčtovávají zdravotní pojišťovně. Z toho vznikla "zaručená informace, že se budou hradit pouze nemocničním lékárnám".

Mgr. Jiří Kotlář

 

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?