Jak postupovat, když nám přišel lék s o 514,-Kč překročenou cenou výrobce dle aktuálního ceníku? Jedná se o přípravek pasteur. hum. immunogl. grifols 16 inj 1x5ml/800mg kód SÚKLu 57670. Není novější číselník než 631? Cenu jsem kontrolovala u dvou distributorů a byla stejná.


Daný kód (a řada dalších) byl z cenového věstníku s účinností od 21.5.2007 vypuštěn. Dle mne to znamená, že Vámi uváděná MC MF (cca) 433,45 Kč už neplatí, údaj v PDK je tedy chybný. Nepřímo je to zřejmé i z údajů, které jsou v číselníku VZP (zásadní změny ve výši úhrady, orientační ceny atd.)

Vyřazení zcela určitě souvisí s tím, že se od 1.4.2007 zvyšovaly úhrady imunoglobulínů, důvodem byla skutečnost, že způsob "regulace" cen MF způsobil jejich kritický nedostatek v ČR. Z toho mi vyplývá, že nyní nemají MC MF.

Mgr. Jiří Kotlář

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?