Ještě znovu k SILOMATu. Jak z vašich stránek, tak z info dopisu výrobce bohužel nevyplývá JAKÝM technickým způsobem bude probíhat vracení Silomatů pacienty- a to i léčiv zakoupených v jiných lékárnách. Vedeme přísně skladovou evidenci, ale já nyní budu muset (chci-li opět naskladnit lék a poté jej vrátit do skladu)stornovat prodeje Silomatů- zakoupených u nás ale i jinde!!! (jak to provedu, abych nepodváděla kusovou evidenci, vážně netuším), nehledě na to, že se dle výrobce mají vracet peníze v plné výši ceny léku i za léky vydané na předpis. Můžu tudíž stornovat pouze výdeje za hotové. Jinak totiž nemohu 1. vrátit správně pacientovi peníze, 2. naskladnit vrácené Silomaty a vystavit vratku, abych je mohla odeslat distributorovi. Suma sumárum: od firmy Boehringer Ingelheim je to sice hezké, že bude vracet peníze pacientům, já musím překročit nejeden zákaz, abych to technicky mohla provést. Nebo mi poradíte jinou a schůdnější cestičku? Od výrobce jsem pouze obdržela slib, že peníze dostaneme a prosbu o trpělivost..


Silomaty, které máte na skladě (a tudíž i v PC) normálně vrátíte distribuci jako jakoukoliv jinou reklamaci. Silomaty, které vám pacienti donesou do lékárny (odkudkoliv), nebudete nijak naskladňovat zpět. Dáte si je třeba do nějaké krabice, vedle níž budete mít papírek s dvěma
kolonkami: Silomat gtt a Silomat sir a k těm si můžete dělat čárky.

Peníze pacientům zatím budeme vracet "ze svého", vratku napíšete ručně (nebude ji tisknout ze skladového software) a poštete distribuci. Peníze nám pak firma bude refundovat. Vracení Silomatů bude probíhat mimo skladové hospodářství a tedy i mimo kusovou kontrolu.

To, že budeme lidem vracet peníze, prozatím ze svého, je vstřícný krok jak vůči občanům tak vůči Boehringer Ingelheim. Odmítat však tuto službu klientům, považuji za velice problematické. Stačí jeden nepříjemný lékárník a večer jsme v televizi v reportáži typu: "prodávat a hrabat, to by lékárníci chtěli, ale když mají poskytnout službu a pomoci, to se jim nechce...."

Mgr. Leona Štěpková

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?