Dobrý den, uvažuji o atestaci z veřejného lékárenství. Mám specializační index od července 2001 a praxi 29 měsíců. Nyní jsem na mateřské dovolené a pravděpodobně se do práce vrátím až za dva roky. Ráda bych tento čas využila pro absolvování tzv. společného základu včetně testu. Zajímalo by mě, jestli mohu starý index používat i při novém způsobu skládání atestace, zda se vzdělávací akce pořádané Komorou apod. zapisují do něj nebo na zvláštní listy, zda se mi přebývajících pět měsíců praxe mohou započítat již do specializovaného výcviku a jak mám vůbec dále pokračovat? Děkuji za odpověď. Hana Lišková

 

 

První věc, kterou byste měla udělat, je požádat o změnu oboru, protože v roce 2001 jste se jistě nepřihlásila do oboru veřejné lékárenství, protože ten ještě neexistoval.
Starý atestační index můžete používat dál, pokud by vám nestačily listy, tak tam vložíte nebo vlepíte další. Potvrzení o absolvování vzdělávacích akcí pořádaných komorou můžete jen přiložit.
Další podrobnosti Vám sdělí na IPVZ až budete zařazena do oboru. Záleží na tom, kdy jste absolvovala tu praxi 29 měsíců. Přechodné období už totiž skončilo.

Mgr. Hana Šnajdrová

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?