Dobry den, omamne a psychotropne latky sa nemozu pisat na opakovaci recept, ako je to s codeinom a korylanom-su zaradene do zoznamu navykovych latok, ale spadaju do skupiny 8, plati tento predpis aj na tieto pripravky?Dakujem za odpoved, s pozdravom Mrkosova.


Dobrý den, kodein je zařazen do přílohy č.2 k zákonu č.167/1998 Sb o návykových látkách a nelze tedy přípravky s obsahem kodeinu předepsat na tzv. opakovací recept. Viz odpověď č.7798. Vámi zmiňovaná příloha č. 8 k zákonu č.167/1998 Sb. určuje od jakého množství návykové látky, obsažené v léčivém přípravku , může být takovýto léčivý přípravek předepsán na recept, nebo pouze na recept s modrým pruhem. Na tzv. opakovací recept nelze tedy předepsat žádný léčivý přípravek s obsahem návykové látky.

Mgr. Marek Hampel

Sdílet článek:

Související články

  • Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Rezervace léků zasláním identifikátoru eRp

    Pokud mám na webových stránkách umístěn odkaz, přes který může pacient zadat kod e-receptu a tímto si ho objednat a posléze osobně vyzvednout, je to v pořádku? A pokud si udělá rezervaci přes portál Pilulky ke mně do lékárny, je to v pořádku? E-shop nemám, zásilkový výdej také ne.

  • Náplně práce

    Náplně práce

    Z jaké legislativy plyne, že na lékárně mají být pro zaměstnance náplně práce?

  • Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Uchovávání léčivých přípravků v místnosti příjmu

    Je pravda, že v místnosti označené dle schváleného plánku SÚKLem jako příjem nesmí být současně na policích skladované registrované léky ? PZT (inko pomůcky), potravní doplňky, kosmetika tedy ano? Co mohu skladovat na příjmu, aby to při kontrole SÚKLu prošlo? A lednička - mám ji z příjmu přesunout do skladu?